Supa crema de cartofi

Se spala oasele, se sparg in lungime cu satirul si se aseaza intr-o oala cu apa la foc impreuna cu ceapa. Se lasa sa se fiarba 2-2 1/2 ore, dupa care

Timp pregatire
175 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 buc. ceapa
  • o legatura patrunjel
  • un ou
  • 600 gr. cartofi
  • 1-2 linguri untdelemn
  • o lingura faina
  • 1/2 pahar lapte
  • apa
  • sare
  • 2-3 buc. oase de vaca

Mod de preparare

Se spala oasele, se sparg in lungime cu satirul si se aseaza intr-o oala cu apa la foc impreuna cu ceapa. Se lasa sa se fiarba 2-2 1/2 ore, dupa care se strecoara. Se topesc 3/4 din grasime intr-un vas, se ingalbeneste ceapa care a fost curatata si taiata in felii subtiri, se adauga faina si cartofii taiati in felii si se inabusa impreuna, amestecind continuu. Se toarna apoi 3-4 linguri din zeama de la oase, se lasa sa dea in clocote, dupa care se rastoarna in oala. Se continua astfel fierberea pina cind cartofii sint foarte bine fierti. Se trece totul prin sita si se aseaza din nou la foc. Cind este gata, se bate cu galbenus si lapte caldut si se adauga restul de untdelemn si verdeata tocata. Se poate prepara si fara oase.
Se serveste la masa cu crutoane, saleuri sau pateuri

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors