Supa crema de cartofi

Se spala oasele, se sparg in lungime cu satirul si se aseaza intr-o oala cu apa la foc impreuna cu ceapa. Se lasa sa se fiarba 2-2 1/2 ore, dupa care

Timp pregatire
175 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 buc. ceapa
  • o legatura patrunjel
  • un ou
  • 600 gr. cartofi
  • 1-2 linguri untdelemn
  • o lingura faina
  • 1/2 pahar lapte
  • apa
  • sare
  • 2-3 buc. oase de vaca

Mod de preparare

Se spala oasele, se sparg in lungime cu satirul si se aseaza intr-o oala cu apa la foc impreuna cu ceapa. Se lasa sa se fiarba 2-2 1/2 ore, dupa care se strecoara. Se topesc 3/4 din grasime intr-un vas, se ingalbeneste ceapa care a fost curatata si taiata in felii subtiri, se adauga faina si cartofii taiati in felii si se inabusa impreuna, amestecind continuu. Se toarna apoi 3-4 linguri din zeama de la oase, se lasa sa dea in clocote, dupa care se rastoarna in oala. Se continua astfel fierberea pina cind cartofii sint foarte bine fierti. Se trece totul prin sita si se aseaza din nou la foc. Cind este gata, se bate cu galbenus si lapte caldut si se adauga restul de untdelemn si verdeata tocata. Se poate prepara si fara oase.
Se serveste la masa cu crutoane, saleuri sau pateuri

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc

Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide