Supa crema de broccoli cu sticksuri de bacon

Usoara si delicioasa!

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g broccoli proaspat
  • 100 g bacon afumat si uscat
  • ulei de masline
  • jumatate de ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 legatura de marar verde
  • 4 cartofi potriviti
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • sare
  • piper
  • cateva bete de bambus pentru frigarui
  • ulei

Mod de preparare

Se curata broccoli in buchetele, se spala, apoi se pune la fiert in apa cu sare, cca. 10-15 minute, apoi se scot din apa clocotita si se trec pe sub jet de apa rece, pentru a ramane de un verde crud. Se iau cate 2 felii de bacon afumat si se ruleaza usor (nu foarte strans), pe jumatati de bete de bambus pentru frigarui, apoi se trec prin un pic de ulei de masline incins, pana se rumenesc usor. Se scot de pe bete cat sunt calde, fara a se rupe. In uleiul ramas, rumenim jumatate de ceapa taiata julien, morcovul si radacina de patrunjel curatate si taiate marunt, ardeii feliati si cartiofii taiati cubulete. Se pune un pic de zeama de la broccoli fiert, un praf de sare, piper si se lasa sa fiarba inabusit, adaugand si o cescuta de apa sau supa. Cand totul a fiert, adaugam si verdeata tocata si buchetelele de broccoli. Se dau la blender, pana obtinem crema de consistenta unei supe-crema. Se serveste calda cu sticksurile de bacon afumat si paine prajita.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce