Supa crema de broccoli cu galuste din faina de malai

Se desface broccoli in buchetele, se spala si se caleste putin in unt topit. Se presara cu faina, se amesteca usor, apoi se pune peste supa de legume.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr. broccoli
  • 50 gr. unt
  • 2 linguri de faina
  • 6 dl. supa de legume(din cubulet)
  • 1
  • 5 dl. frisca pentru gatit
  • 1
  • 5 dl. apa
  • 5 linguri faina de malai
  • 1 lingurita crema de ardei ( din comert)
  • 50 gr. parmezan ras
  • nucsoara
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se desface broccoli in buchetele, se spala si se caleste putin in unt topit. Se presara cu faina, se amesteca usor, apoi se pune peste supa de legume. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Se fierbe, pe foc mic, pana cand broccoli se inmoaie. (cc. 10min.) Se ia de pe foc si se turmixeaza, se adauga frisca de gatit, se pune din nou la fiert doar cat da un clocot si se ia de pe foc. Se pune intr-o cratita apa cu sare si se lasa sa dea clocot. Se pune in ploaie faina de malai si se lasa sa fiarba, invartind mereu, pana se desprinde de pe peretii cratitei. Se i-a de pe foc si se adauga crema de ardei si parmezanul ras. Se lasa putin sa se raceasca si cu mainile ude se fac galuste rotunde, pe care le pastram la cald.
Se pune supa-crema de broccoli in farfurii si se aseaza galustele in mijlocul farfuriei.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tort Himalaya

Pana sa indraznesc sa prepar macarons, acest tort era desertul preferat pe care il faceam atunci cand ramaneau multe albusuri...

Tort Himalaya
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide