Supa crema belgiana

Ceapa verde, prazul se curata si se spala, se taie marunt si se calesc in unt, partile verzi se pun deoparte. Se adau

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 buc praz de vreo 12 cm
  • 3 dkg unt
  • 1 litru supa de pui strecurata
  • 3-4 cartofi mai mici
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 dl smantana
  • 1dl frisca
  • sare
  • 1 varf de cutit piper
  • 1 varf de cutit boia de ardei dulce
  • (oua fierte tari
  • dupa gust)

Mod de preparare

Ceapa verde, prazul se curata si se spala, se taie marunt si se calesc in unt, partile verzi se pun deoparte. Se adauga supa si se pune la fiert. Între timp se curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se adauga la supa. Se presara patrunjelul verde si se fierbe la foc mic cam 25 de minute. Se lasa sa se raceasca, se adauga treptat smantana si frisca, se amesteca cu mixerul. Se condimenteaza cu sare si piper, apoi se pune la racit in frigider.
Se prajesc un pic verdeturile cepei si prazului, se pune boia de ardei si se pune deasupra supei in fiecare farfurie.

Alte retete ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de rosii

Ciorba dovlecei

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Paine de casa

M-am inspirat din reteta Motanului

Paine de casa
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala