Supa acra de salata cu jumari de ou

Se taie costita in franjuri mici si se pune la prajit intr-o tigaie, fara alta grasime in afara de ceea ce lasa ea. Se rumeneste cateva minute, pana c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr costita de casa afumata
  • 2 salate verzi
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 oua
  • 250 gr smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie costita in franjuri mici si se pune la prajit intr-o tigaie, fara alta grasime in afara de ceea ce lasa ea. Se rumeneste cateva minute, pana capata o culoare frumoasa. Se scoate si se pune in oala in care urmeaza sa se faca supa. In tigaie, peste grasimea ramasa, se prajeste bine, pe ambele parti, o omleta din cele doua, asezonata corect cu sare si piper. Dupa ce se raceste, se taie patratele mari. Radacinile se taie marunt si se pun la fiert in apa, impreuna cu costita. Cand legumele se fierb pe jumatate, se adauga salata verde spalata bine, frunza cu frunza si taiata in fasii mici. Cand ciorba este aproape gata, se adauga omleta si se lasa la foc mic. Cu putina supa calda, se dizolva smantana si se toarna in oala, amestecand continuu. Se potriveste de sare si piper, apoi se adauga otetul. Se mai da intr-un clocot si se lasa la racorit.
Alte retete culinare:

Ciorba radauteana

Supa de rosii

Supa de linte

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala