Gulas cu ciuperci si smantana

Taiem cubulete slanina afumata si o punem intr-o oala. Turnam deasupra uleiul si topim grasimea de pe slanina. Adaugam ceapa taiata marunt si o calim.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g ciuperci
  • 600 g cartofi
  • 500 g amestec zarzavat de supa
  • 200 ml smantana
  • 1 ceapa rosie
  • 50 g slanina afumata
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura boia
  • 1 lingurita faina
  • 1 lingurita piper macinat

Mod de preparare

Taiem cubulete slanina afumata si o punem intr-o oala. Turnam deasupra uleiul si topim grasimea de pe slanina. Adaugam ceapa taiata marunt si o calim.

Luam de pe foc, adaugam praful de boia si diluam cu 2 linguri de apa. Punem inapoi pe foc. Fierbem putin si adaugam ciupercile curatate si feliate.

Presaram cu sare si piper, acoperim cu un capac si fierbem pana ciupercile devin pe jumatate moi.

Apoi adaugam legumele curatate si taiate rondele si cartofii curatati si taiati bucatele.

Turnam 1,5 l de apa deasupra si fierbem. La sfarsitul fierberii amestecam bine faina cu smantana si o turnam in supa.

Amestecand continuu o lasam sa dea in clocot si fierbem inca 5 minute.
Alte retete ciuperci recomandate

ciulama de ciuperci

ciuperci umplute

Paine cu cascaval si ciuperci

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura de vara

Mi-am facut de lucru si am prestat o prajitura,chiar daca nu sunt la mine-n bucatarie.....

Prajitura de vara
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide