Gazpacho sau supa de rosii rece este o specialitate de origine mexicana, dar care castiga tot mai multa popularitate in intreaga lume.
Gazpacho sau supa de rosii rece este o specialitate de origine mexicana, dar care castiga tot mai multa popularitate in intreaga lume.Se aleg rosii mai carnoase si coapte, se decojesc si se taie bucati, apoi se scoat semintele.
Castravetele, usturoiul si ceapa se curata de coaja si se taie marunt. Ardeii se curata de cotoare si se taie cubulete. Otetul daca este prea acru se dilueaza cu putina apa.
Se fac crutoane din paine, care se taie bastonase sau cubulete, se stropesc cu ulei si se rumenesc usor la cuptor.
Toate legumele se pun intr-un vas mai inalt si se paseaza cu blenderul. Se adauga otetul, uleiul de masline, frunzele de busuioc taiate marunt si se mai paseaza bine 1 minut.
Se da gust cu sare si piper macinat. Se pune supa in boluri, cani sau pahare inalte.
Se fac mici ornamente din fasii de castravete si ardei.
Gazpacho se serveste cu gheata pisata in mijocul supei si cu crutoanele presarate cu patrunjel. Pofta Buna!
Pentru servirea acestui preparat mi-ar fi util, Set 4 boluri marca Nuova R2S de la KitchenShop !
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post