Crema de mazare cu hribi

In ultima vreme sunt nelipsite din meniul meu de acasa. Le iubesc atat de mult incat as fi in stare sa fac cure cu supele astea )) Sunt pline de nutrienti, vitamine, sunt satioase si mie imi transmit o stare de bine. In plus se zice ca este prietena siluetei. De gust, arome si texturi, nu mai zic…

Portii
9
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Tacam de pui sau daca deja aveti facuta supa de pui
  • 2 tije apio
  • 1-2 radacini de pastarnac
  • 2-3 morcovi
  • 500 gr mazare congelata
  • 500 gr hribi(congelati am avut eu)
  • 200 gr smantana grasa 30%
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • Amestec de legume de gradina sau plantele aromatice care va plac
  • Pentru decor:
  • Ulei de masline cu infuzie de ardei iute
  • Seminte de negrilica
  • Pentru cruton:
  • Felii de paine integrala cu seminte
  • Branza gorgonzola
  • Microplante

Mod de preparare

Se curata morcovii, pastarnacul si se taie rondele. Tijele de apio se taie de asemenea si ele rondele si se pun intr-o oala alaturi de morcovi si pastarnac. Pentru ca nu am avut o supa gata facuta, am adaugat un tacam de pui in oala. Am pus mazarea si hribii, care sunt deja taiati in felii. Am pus capac si am dat la fiert pentru 40-45 minute. Pentru fiert supa am folosit o oala sub presiune. Am inlaturat tacamul de pui, iar restul supei am pasirat-o bine cu un blender vertical. Cand totul a devenit cremos si nu mai sunt bucati de legume, se adauga smantana grasa. Se trece cu blenderul vertical pentru ultima oara prin supa. Se pune oala pe foc, se adauga sare si piper dupa gust, iar la final plantele aromatice preferate. Se potriveste foarte bine cu patrunjel si marar, dar eu am avut un amestec de plante de gradina de la Delikat si l-am folosit pe acesta.

Pentru cruton: se taie feliile de paine in baghete subtiri de 2,5-3 cm. Se stropesc cu putin ulei, se pudreaza cu paprika afumata si se amesteca bine. Se pun in tava cuptorului cu folie de copt. Se prajesc la foc potrivit pana devin rumene. Se ung cu branza gorgonzola si se decoreaza cu microplante.

Pentru servit se pune supa calda in boluri, se stropeste cu putin ulei picant, seminte de negrilica si cruton pe margine. De vis, supa asta!!! Sa va fie de bine!!!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors