Ciorba de varza de bruxelles

Se taie zarzavaturile rondele si cubulete,prazul marunt si varza se curata de foile de deasupra. Patrunjelul se scoate sa se decongeleze. Se pun la ca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aprox 1 kg varza de bruxelles
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel mare
  • 1 pastarnac mare
  • 1 felie de aprox 2 cm dintr-o telina mare
  • cam 10 cm dintrun praz
  • o cescuta de orez
  • o ceasca de smantana
  • un galbenus
  • patrunjel frunze (congelat)
  • sare
  • piper
  • putin ulei

Mod de preparare

Se taie zarzavaturile rondele si cubulete,prazul marunt si varza se curata de foile de deasupra.

Patrunjelul se scoate sa se decongeleze.

Se pun la calit zarzavaturile.

Cand sau inmuiat putin se pune prazul. Zarzavaturile si prazul se amesteca putin si se pune varza.

Apoi se toarna apa si se pune orezul, cand sa fiert orezul se pune sare si piper.

Se amesteca galbenusul si smantana apoi se adauga zeama de la ciorba pt a se tempera.

Se stinge focul si se toarna amestecul de smantana.

Se pune patrunjelul,se lasa 10 min cu capacul pe oala apoi se serveste.

Se poate pune si putin suc de lamaie sau otet, dupa preferinta.
Pofta buna!

Reteta Ciorba de varza de bruxelles a fost propusa de Misha. pe forum culinar.ro

Alte retete de ciorbe gasiti aici:

Ciorba greceasca de pui,

Ciorba radauteana,

Ciorba ardeleneasca

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors