Ciorba de fasole este o ciorba satioasa, nutritiva, excelenta pentru perioadele reci ale anului, pentru ca asigura aportul de vitamine si nutrienti atat de necesari organismului.
Mod de preparare:
Se spala fasolea, se pune intr-un vas cu apa si se adauga legumele pentru fiert-un ardei capia, unul gras, jumatate de radacina medie de telina si 2 cepe. Toate legumele se spala, se curata si se lasa intregi la fiert. Se lasa fasolea sa dea in clocot.
La al doilea clocot se spala sub jet fasolea si se scot cojile. Se pot scoate cojile foarte usor daca se arunca apa clocotita si se adauga apa rece. Se freaca usor, cu mainile, fasolea, astfel ies cojile de fasole. Se lasa din nou la fiert. Cand s-a inmuiat fasolea, a fiert suficient, se scot legumele intregi si se soteaza in 2 lingurite de ulei un ardei gras tocat marunt, unul capia, jumatate de radacina de telina si 2 morcovi.
Se calesc bine legumele, se sareaza si se sting cu sucul de rosii. Se iau de pe foc, dupa care se adauga peste ciorba de fasole. Se mai lasa ciorba de fasole sa fiarba 30 de minute, apoi se adauga putina verdeata tocata marunt si se opreste focul.
Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro
Ciorba de fasole cu ardei gras se serveste calda si poate fi acompaniata de ceapa cruda, ardei iute sau tarhon in otet.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post