Ciorba de fasole boabe

Alegem fasolea, o spalam si o lasam in apa rece citeva ore, dupa care se arunca apa. Se pune apa proaspata, se da in clocot, se arunca apa clocotita,

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/4 kg fasole hoabe
  • 1 pastirnac mare
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • usturoi
  • 1/4 kg corcoduse verzi sau agurida
  • sare
  • leustean
  • bulion de rosii
  • 1 lingura de ulei

Mod de preparare

Alegem fasolea, o spalam si o lasam in apa rece citeva ore, dupa care se arunca apa. Se pune apa proaspata, se da in clocot, se arunca apa clocotita, apoi se umple oala cu apa rece.

Se potriveste focul si se lasa sa fiarba cel putin o ora, dupa ce s-a pus peste fasole putina sare.

Daca bobul de fasole este putin moale, se adauga zarzavatul curatat si spalat, dar netaiat. Pastirnacul se pune la fiert o data cu fasolea, deoarece prin fierbere indelungata acesta da mincarii dulceata si gust

deosebit de bun.

Se adauga o rosie decojita si taiata felii subtiri si o

lingura de ulei cind mincarea este gata.

Se acreste ciorba cu corcoduse fierte si zdrobite "bine, strecurate prin tifon. Se mai da un clocot cu sarea necesara, se presara deasupra leustean tocat marunt si se ia oala de pe foc.

Ciorba de fasole se serveste, de obicei, rece, cu ceapa verde si mamaliguta calda.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Luscos ardelenesc

"Retete de Pasti"  M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere. 

Luscos ardelenesc
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala