Alegem fasolea, o spalam si o lasam in apa rece citeva ore, dupa care se arunca apa. Se pune apa proaspata, se da in clocot, se arunca apa clocotita,
Alegem fasolea, o spalam si o lasam in apa rece citeva ore, dupa care se arunca apa. Se pune apa proaspata, se da in clocot, se arunca apa clocotita, apoi se umple oala cu apa rece.
Se potriveste focul si se lasa sa fiarba cel putin o ora, dupa ce s-a pus peste fasole putina sare.
Daca bobul de fasole este putin moale, se adauga zarzavatul curatat si spalat, dar netaiat. Pastirnacul se pune la fiert o data cu fasolea, deoarece prin fierbere indelungata acesta da mincarii dulceata si gust
deosebit de bun.
Se adauga o rosie decojita si taiata felii subtiri si o
lingura de ulei cind mincarea este gata.
Se acreste ciorba cu corcoduse fierte si zdrobite "bine, strecurate prin tifon. Se mai da un clocot cu sarea necesara, se presara deasupra leustean tocat marunt si se ia oala de pe foc.
Ciorba de fasole se serveste, de obicei, rece, cu ceapa verde si mamaliguta calda.
"Retete de Pasti" M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere.
Luscos ardelenescIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala