Ciorba de curcan cu legume

La noi in casa se maninca in fiecare zi ciorba sau supa. Aceasta ciorba o prepar mai des toamna pentru ca am la dispozitie multe legume proaspete.

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 bucati portionate carne de curcan
  • 1 ceapa
  • 1 bucata praz (10 cm.)
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 felie telina (groasa de un deget)
  • 2 ardei grasi (rosu si verde)
  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi
  • 2 buchetele de conopida
  • 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
  • 250ml. pasta de rosii
  • 1 ou
  • 1 lamiie (zeama)
  • 1 legatura leustean verde
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Se ia spuma atunci cind e nevoie.

Cand carnea e fiarta pe jumatate, se adauga toate legumele, boiaua de ardei dulce si putina sare.

Cand legumele au fiert, se adauga pulpa de rosii.

Dupa zece minute se stinge focul si se adauga pe rind pastele spirale, oul batut, zeama de lamiie si leusteanul spalat si taiat marunt. Se potriveste de sare. Amestecam.

Se pune capacul si se lasa pe loc zece minute apoi se poate servi.

Pofta buna !

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce