Zama ardeleneasca de os afumat cu tarhon

Se pune scarita afumata la fiert si se spumuieste din cand in cand. Ceapa se taie marunt, iar morcovul, telina si patrunjelul se taie cubulete. Se pu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • scarita afumata
  • ceapa
  • morcovi
  • patrunjel
  • telina
  • orez
  • tarhon
  • galbenus de ou
  • smantana

Mod de preparare

Se pune scarita afumata la fiert si se spumuieste din cand in cand.

Ceapa se taie marunt, iar morcovul, telina si patrunjelul se taie cubulete.

Se pun toate la fiert peste scarita afumata cu putina sare.

Separat,eu pun la fiert jumatate de cana de orez 10 minute.

Dupa ce toate ingredientele sunt fierte,adaug orezul si las sa fiarba inca 20 de minute.

Dupa ce a fiert si orezul,adaug tarhonul.Se poate adauga si otet,daca o doriti mai acra.

La final,bateti smantana si galbenusul intr-un bol, diluati-le cu zeama calda si turnati-le in oala cu ciorba.
Pofta buna!

Reteta Zama ardeleneasca de os afumat cu tarhon a fost propusa de irene6 pe forum culinar.ro

Alte retete de ciorbe gasiti aici:

Ciorba radauteana,

Ciorba cu dovlecei(DE POST),

Ciorba de fasole uscata cu marar "Corcodusa"

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea