Ciorbita de sfecla rosie cu perisoare din branza

Legumele sa fie taiate potrivit de mari, doar sfecla rosie data prin razatoare. Intr-o craticioara punem ceapa la inmuiat intr-o lingurita de ulei. Ca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 1-2 cartofi mai mari
  • 1 pastarnac sau patrunjel radacina
  • 2 ceapa mari
  • 2 morcovi
  • 4 sfecle de marime potrivita
  • 1-2 tije de telina sau capatana
  • Perisoare din branza:
  • 500 gr branza de vaci bine scursa
  • 2 linguri de orez
  • 1 lingura plina de faina
  • 2 galbenusuri

Mod de preparare

Legumele sa fie taiate potrivit de mari, doar sfecla rosie data prin razatoare. Intr-o craticioara punem ceapa la inmuiat intr-o lingurita de ulei. Cartofii ii taiem in patru. Cand ceapa a devenit usor transparenta, adaugam restul de legume completam cu apa clocotita, cat sa le acopere, mai bine de un deget acoperim cu un capac si lasam la foc mediu, sa fiarba. Intre timp facem perisoarele Punem orezul la fiert atat cat sa se faca pe jumatate. Cand orezul s-a racit, se amesteca intr-un bol, impreuna cu branza, galbenusurile, sare, piper si faina. Se da la rece 15 min sa se intrepatrunda ingredientele. Apoi punem la fiert o craticioara cu apa si cand au trecut cele 15 min si apa a inceput sa clocoteasca, dam focul la moderat si cu lingura punem perisoarele in apa, fara grija. Nu dureaza mult, cam 7 min, si perisoarele se ridica la suprafata, semn ca sunt gata. Se scot pe o farfurie Se pun peste ciorbitza de sfecla , in momentul servirii, ca sa fie mai apetisante privirii, si restul se tin acoperite cu folie la frigider, chiar si trei zile.


Ciorba se serveste calda.

Reteta Ciorbitza de sfecla rosie cu perisoare din branza a fost propusa de nico-vya Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala