Ciorbita de porc

Taiati carnea in bucati potrivite, spalati-o si puneti-o la fiert in 4 l apa cu 1 lingurita sare. Cand incepe sa dea in clocot, luati spuma si dupa 3

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 gr piept de porc
  • 300 gr smantana
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • 1 telina mica
  • 4 cartofi
  • 50 ml ulei
  • 2 lamai
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Taiati carnea in bucati potrivite, spalati-o si puneti-o la fiert in 4 l apa cu 1 lingurita sare. Cand incepe sa dea in clocot, luati spuma si dupa 30 d eminute puneti legumele taiate in cubulete, mai putin ceapa. Ceapa, curatata, spalata si tocata marunt, caliti-o 3-4 miinute in ulei apoi puneti-o in oala cu ciorba. Mai lasati ciorba sa fiarba la foc mic 45 de minute si la final, acriti-o cu zeama de lamaie, puneti verdeata tocata marunt si potriviti de sare si piper.


Se serveste cu ardei iuti murati si paine proaspata.

Alte retete:

Ciorba radauteana Supa de galuste Ciorba de legume cu ciolan

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Desert ciocolata de casa

O reţetă pe care cred că aţi încercat-o măcar o dată. Mai ales că nu e nimic complicat. Eu am pregătit-o...

Desert ciocolata de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce