Ciorbita de fasole cu ciolan

Ciorbita de fasole cu ciolan este o mancare nemaipomenita de iarna. Cele doua gusturi simple se combina intr-o mancare deloc sofisticata dar delicioasa.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 1 ciolan afumat
  • o ceapa
  • 3 morcovi
  • frunze patrunjel
  • 100 ml suc de rosi
  • boabe mustar
  • frunza dafin
  • 2 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • boia
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta trebuie sa ne pregatim din timp, este potrivit sa pregatim fasolea boabe de seara pentru ca ziua urmatoare sa putem prepara ciorba.
Fasolea boabe se spala si se pune intr-un vas cu apa rece la inmuiat. Cand fasolea este umflata, se scurge de apa, se spala si se pune intr-o oala ( eu folosesc cucta) la fiert impreuna cu ciolanul afumat, ceapa si morcovi taiati rondele.
Cand fasolea este fiarta, se pune o jumatate de frunza de dafin, boabele de mustar, si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Intr-o tigaie sau craticioara se pun cele 4 linguri de ulei in care rumenim faina impreuna cu o lingurita de boia si bulion (trebuie sa fim atenti sa nu ardem boiaua, atunci ea va deveni neagra si nu se va mai putea folosi). Punem faina cu boia peste ciorba si dam un clocot.
Tocam marunt frunzele de patrunjel care le presaram deasupra.
Pofta buna!


Ciorbita de fasole cu ciolan afumat se serveste calda, cu sos de smantana si salata de ceapa, putem opta pentru vase traditionale romanesti de ceramica sau chiar bol de paine

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu legume proaspete si galuste pufoase de gris, presarata din belsug cu patrunjel verde este satioasa, gustoasa...

Parteneri
Gustos.RO

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
ReteteCulinare.RO

Prajitura Boema cu crema fina de branzica

Prajitura Boema cu crema fina de branzica