Ciorbita de conopida si piept de pui

am tocat marunt toate cele de mai sus iar conopida am desfacuto "pomisori" mici, iar coditele, fiind crude leam taiat si pe ele. Am pus ceapa in ulei

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 conopiduta
  • 1 morcov
  • 1/2 patrunjel
  • 1/4 telina
  • 2 cepe
  • 3 piepti de pui nu foarte mari
  • 4 lg smantana
  • 2 galbenusuri
  • frunze de patrunjel de la congelator
  • 3 lg de ulei
  • sare si piper

Mod de preparare

am tocat marunt toate cele de mai sus iar conopida am desfacuto "pomisori" mici, iar coditele, fiind crude leam taiat si pe ele.

Am pus ceapa in ulei la calit.

Am pus peste ea patrunjelul si telina, apoi morcovul.

Am lasat la calit 2 minute apoi am pus pieptul de pui, cand si-a schimbat culoarea am pus conopida apoi am pus supa de gaina (facuta din cateva oase si putina piele de gaina batrana).

Am lasat sa fiarba si cand au fost toate fierte am pus sare, apoi am pregatit smantana cu galbenusuri si putin piper.

Am amestecat bine smantana cu galbenusurile si piperul si am luat cate putin din ciorba si am pus la smantana.

Ciorba fiind gata, am stins focul si am turnat smantana apoi patrunjelul deasupra.


Pofta buna!

Reteta Ciorbita de conopida si piept de pui a fost propusa de Misha. pe forum culinar.ro

Alte retete cu conopida gasiti aici:

Ciorba de conopida,

Conopida si brocoli la cuptor,

Paste cu conopida

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea