Ciorba taraneasca de pui

Ciorba taraneasca de pui este o reteta de ciorba cu multe legume, o ciorba usoara potrivita in orice moment.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui
  • 100 gr patratele /fidea
  • 1 ceapa
  • 1/2 praz
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 1/2 radacina de telina
  • 3 rosii
  • 1 radacina de pastranac
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 buchetel mic de conopida/broccoli
  • 1 legatura patrunjel
  • sare dupa gust
  • 40 ml ulei

Mod de preparare

Carnea de pui curatata si spalata se pune intr-o oala cu 3,5 l apa rece. Se pune la fiert si se spumuieste cu ajutorul unei spumiere de cate ori este necesar.
Dupa ce a dat in cateva clocote se adauga legumele taiate cubulete ( ceapa, morcov, telina, pastranac,cartof,broccoli,etc ) si se lasa la fiert ~ 15 minute.
Rosiile decojite si taiate cubulete le caliti separat cu uleiul si putina sare,apoi le puneti in oala cu carnea de pui si restul legumelor.
Intr-un litru de apa clocotita fierbeti timp de 2 minute fideaua.Stingeti focul si le mai lasati 3 minute,apoi le treceti printr-un jet de apa rece.
Dupa ce carnea si legumelele au fiert se adauga fideaua, verdeata tocata marunt si sare dupa gust.


Ciorba taraneasca de pui se serveste calda, dupa preferinta cu smantana.

Cele doua functii pe care as dori sa le testez: coacerea si prajirea

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce