Ciorba radauteana cu muschi de porc

Prima zi din februarie mi-a adus o raceala groaznica si asa m-am hotarat sa imi pregatesc o ciorba care sa ma scoata din boala,cu mult zarzavat dar si carne slaba de porc.A iesit senzational de buna si vreau sa va impartasesc si modul de preparare.Initial am zis ca fac o ciorba acra ,cu o mana de orez,dar am renuntat la orez si am adaugat usturoi,oua si smantana multa!

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1-2 morcovi
  • o bucata telina
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ceapa rosie
  • 2 ardei
  • 2-3 cartofi
  • 3-4 catei de usturoi
  • tarhon uscat
  • sare
  • 2 oua
  • 3-4 linguri de smantana
  • 350 g muschi de porc
  • 1 legatura mare de patrunjel verde
  • suc de lamaie(sau otet)

Mod de preparare

Carnea se spală bine, se taie bucăţele şi se pune la fiert într-o oală cu apă rece şi o linguriţă de sare se lasa sa dea in 2-3 clocote dupa care scurgem apa in care a fiert si se adauga 3-4 l de apa rece cu o lingurita de sare si se pune la fiert.

Apoi se curăţă, se spală şi se taie legumele cubulete si se maruntesc la blender,in afara de cartofi, care curatati si spalati se taie in cubulete mici. Carnea se lasă la clocotit 3-4 clocote, apoi se scoate din apă şi se spală cu apă rece pentru a îndepărta spuma. Apoi se schimbă apa fiartă cu apă rece proaspătă şi se pune carnea din nou la fiert.

Când începe să clocotească în cea de a doua apă, se pun peste carne ,legumele si cubuletele de cartofi şi se lasă la fiert la foc potrivit. Cât fierb şi legumele se pregăteşte zeama cu care se va drege ciorba rădăuţeană delicioasă. Cele 2 ouă întregi se amestecă cu 3-4 linguri de smântână şi cu o linguriţă de oţet sau zeamă de lămâie. Pentru cei care vor mai acru, se adaugă ce cantitate dupa preferinta si gust. Apoi se strivesc 5-6 căţei de usturoi, care se pun în compoziţie.

După ce au fiert legumele şi carnea bine, se presara si un praf de tarhon,dupa gust,se potriveste ciorba de sare,lasam sa mai dea 2-3 clocote apoi oprim focul si presaram deasupra patrunjelul verde tocat fin .Apoi se ia un polonic de ciorbă şi se pune peste compoziţia cu ou, se amestecă bine, se pune cât lichid este nevoie din ciorbă pentru a se subţia compoziţia fără să se coaguleze si se varsa in fir subtire in ciorba, amestecand usor.Se serveste fierbinte cu un ardei iute!

Pofta buna!

Tort diplomat

Cozonac fara framantare

Cozonac bun si aromat, preparat cu minim de efort

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor