Va recomandam o ciorba foarte buna. Dreasa cu smantana este o delicatete. Inlocuieste cu succes ciorba de burta. Se procedeaza astfel: Am taiat car
Va recomandam o ciorba foarte buna. Dreasa cu smantana este o delicatete. Inlocuieste cu succes ciorba de burta.
Se procedeaza astfel:
Am taiat carnea in bucati mai mici ca sa fiarba mai repede si am pus legumele adica ceapa, morcovi, patrunjel si telina.
Se taie legumele in bucati mai mari, se pune apa si se adauga sare pentru muraturi (eu am pus o lingura jumate).
Se da la fiert la foc portivit, lasand-o sa fiarba incet, cu rabdare, ciorba iese mai gustoasa.
Dupa ce am curat bine ciorba de spuma, am pus piper boabe si catei de usturoi (fiecare pune dupa gustul sau).
Dupa ce a fiert carnea, se strecoara ciorba printr-o sita cat mai deasa, ca sa fie cat mai limpede.
se curata carnea de pe oase, se indeparteaza pielita si se taie carnea in fasii.
Eu am taiat fasii doar o parte din carne,adica pulpele si pieptul.
Se pune intr-un castron mai mare 1kg de smantana cu 20% grasime si 3 linguri de faina. Se amesteca bine cu telul, adaugand din cand in cand, cate un polonic de ciorba.
Se toarna amestecul cu smantana in oala, se pune carnea si dam din nou ciorba la foc mic.
Se potriveste de sare si piper (se pune doar piper alb,deoarece ciorba trebuie sa ramana alba).
Se face mujdei de usturoi, se pune intr-o strecuratoare, care la randul ei este pusa pe un castron si se toarna cateva polonice de ciorba peste el.
Se toarna si amestecul acesta inapoi in oala si se lasa sa mai fiarba putin. Eu prefer sa pun usturoiul in farfurie.
Am adaugat 2 linguri de otet.
Se serveste cu ardei iuti,si fiecare isi potiveste dupa gust in farfurie usturoiul si otetul.
Pofta buna!
Reteta Ciorba radauteana a fost propusa de adriana marcela pe forum culinar.ro
Alte retete de ciorbe gasiti aici:
Ciorba cu dovlecei(DE POST),
CIORBA DE LEGUME CU ZEAMA DE VARZA,
Ciorba de primavara (de post)