Ciorba Radauteana

Ciorba Radauteana sau ciorba falsa de burta este o reteta de ciorba delicioasa cu carne de pui. O ciorba cu textura deosebita si aroma de legume.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800g piept de pui dezosat
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • o telina micuta
  • o radacina de pastarnac
  • 4 galbenusuri de ou
  • 300 g smantana 20% grasime
  • 3 litri apa
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 4 catei de usturoi
  • o legatura patrunjel verde
  • 2-3 linguri otet
  • sare

Mod de preparare

Pentru inceput spalam pieptul de pui si-l curatam, (daca e cazul ) de oase.
Legumele le curatam de coaja sau foi ,apoi le spalam bine.
Intr-o oala de 4 litri,adaugam 3 litri de apa , uleiul,pieptul de pui si legumele (fara usturoi) taiate jumatati si o lingurita de sare .
Punem oala pe foc moderat si lasam sa fiarba ,pana se inmoaie legumele si a fiert carnea.
Nu uitam sa luam spuma de cate ori se formeaza deasupra lichidului !
Dupa ce s-au fiert carnea si legumele,le scoatem pe farfurii si le taiem cubulete...ceapa o dam deoparte.
Pentru putina culoare, unul din morcovii fierti l-am pasat bine in blender.
Supa fierbinte din oala se strecoara in alta oala curata, adaugam carnea si legumele taiate cubulete si lasam sa fiarba usor.

Separat, intr-un castronel, omogenizam bine galbenusurile si usturoiul ras cu smantana,temperam compozitia cu putin lichid fierbinte si o adaugam in oala, amestecand usor cu telul la suprafata .
Adaugam otet si sare dupa gust, iar la primul clocot luam oala de pe foc.

Presaram deasupra ciorbei patrunjel verde tocat marunt.

Cu ajutorul optiunilor Boil si Off/Keep Warm ale noului Philips Multicooker as prepara ciorba si as pastra-o calda pana la servirea ei !


Ciorba radauteana se serveste calda alaturi de ardei iute si un bol cu smantana !


Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce