Ciorba radauteana, cum ii spune si numele este traditionala pentru zona orasului Radauti, dar si pentru intraga Bucovina. Ciorba cunoaste mici variati
Ciorba radauteana, cum ii spune si numele este traditionala pentru zona orasului Radauti, dar si pentru intraga Bucovina. Ciorba cunoaste mici variatii de la o gospodarie la alta, dar carnea de pui, smantana si telina nu lipsesc din nicio reteta. Curatam si spalam zarzavatul si il punem la fiert in 3 l de apa in care punem si pieptul de pui. Cand pieptul e fiert il taiem fasii iar zarzavatul il scoatem. Lasam supa sa se racoreasca 5 minute,timp in care frecam galbenusurile cu smantana. Cu un plonic trurnam putin cate putin din supa peste ouale batute cu smantana, pana aducem la temperatura supei. Apoi turnam peste toata supa. In mojar zdrobim usturoiul adaugam putina sare si punem in supa.
Se serveste calda, cu smantana si verdeata.
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post