Spalam foarte bine ciolanul si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce s-a fiert, se scoate din oala, se dezoseaza si se taie cubulete. Nu se arun
Spalam foarte bine ciolanul si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce s-a fiert, se scoate din oala, se dezoseaza si se taie cubulete. Nu se arunca zeama in care a fiert, ci se va folosi la stinsul zarzavaturilor. Se curata morcovii si patrunjeii, se taie cubulete. Ceapa se toaca foarte marunt si se caleste in putin ulei. Se adauga zarzavatul taiat cubulete si cca. 1 litru din zeama in care a fiert ciolanul, apoi tarhonul, lamaia si piperul. Se sareaza cu precautie, pentru ca, deobicei, ciolanul este destul de sarat. Cand zarzavatul se inmoaie, se pun si cubuletele de ciolan sa dea in clocot cu ciorba.
Se drege cu frisca amestecata cu galbenusul de ou dupa stingerea focului , ca sa nu se branzeasca frisca. Inainte de servire, se scoate lamaia.
Alte retete culinare
Ciorba spanac
Supa crema de sparanghel
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post