Ciorba din burta de vita

Burta de vita se spala si se curata, frecandu-se cu malai si apa. Se Iasa apoi sa stea in apa rece, amestecata cu trei sferturi din cantitatea de otet

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg burta de vita
  • 1 rasol de vitel (cu os)
  • 3 oua
  • un pahar de otet
  • 8 linguri de smantana
  • 3-4 morcovi
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Burta de vita se spala si se curata, frecandu-se cu malai si apa. Se lasa apoi sa stea in apa rece, amestecata cu trei sferturi din cantitatea de otet. Morcovul se curata, se spala si se taie in cubulete. Carnea se taie si se adauga in vas, impreuna cu rasolul si cu morcovul. Se lasa pana se inmoaie burta si poate fi taiata cu usurinta. Se pune la fiert, taiata in fasiute subtiri, impreuna cu carnea, scoasa de pe os si taiata in bucatele. Se spumeaza si, dupa 35 de minute, se adauga oul batut, impreuna cu smantana. Se pune apoi sare, piper si verdeata tocata fin.


Se serveste fierbinte, cu ardei iute. Dupa gust, se mai poate adauga otet sau mujdei de usturoi. Alte retete ciorba recomandate Ciorba radauteana Supa de rosii Ciorba dovlecei

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura de vara

Mi-am facut de lucru si am prestat o prajitura,chiar daca nu sunt la mine-n bucatarie.....

Prajitura de vara
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide