Ciorba de zarzavat si legume

Tot zarzavatul se curata si se taie: ceapa se taie marunt, morcovul, patrunjelul si telina in fire subtiri, dovleceii, vinata, cartofii in bucati, ros

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 morcov
  • 1 pastirnac
  • 1 patrunjel. 3 cepe
  • 4 cartofi
  • o mina de fasole verde
  • 4-5 rosii
  • 2 ardei
  • 1 dovlecel
  • 1 vinata
  • ¼ varza
  • 2 linguri unt sau margarina
  • patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

Tot zarzavatul se curata si se taie: ceapa se taie marunt, morcovul, patrunjelul si telina in fire subtiri, dovleceii, vinata, cartofii in bucati, rosiile si ardeii in felii. Se recomanda ca rosiile sa se opareasca si sa se curete de pielita. Zarzavatul astfel taiat se sareaza si se inabusa cu unt, afara de cartofi, rosii si ardei. Cind zarzavatul s-a muiat, se adauga cartofii si apa rece si cind este aproape fiert, se adauga o parte din ardei si rosii, iar restul dat prin masina se adauga dupa ultimul clocot.
Se serveste cu patrunjel verde sau, dupa gust, se poate drege cu un galbenus de ou si smintina, iar inainte de a se servi la masa, se adauga zeama de lamiie.

Tort diplomat

Cozonac fara framantare

Cozonac bun si aromat, preparat cu minim de efort

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor