Ciorba de varza cu ciolan

Curatam ceapa si o taiem marunt, o calim intr-o oala in ulei. Taiem varza si carnea in bucati pentru tocana si le stratificam alternativ in oala. Int

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri untura sau 4 linguri ulei
  • 1 kg varza acra
  • 500 g carne de porc afumata
  • 500 g spate sau pulpa
  • eventual ciolan fara os
  • 150 g arpacas
  • 2 catei usturoi
  • smantana

Mod de preparare

Curatam ceapa si o taiem marunt, o calim intr-o oala in ulei. Taiem varza si carnea in bucati pentru tocana si le stratificam alternativ in oala.

Intre timp adaugam arpacasul si usturoiul pisat.

Turnam atata apa cat sa acopere ingredientele. Lasam sa dea in clocot la foc mare, apoi scadem flacara, acoperim oala si lasam sa fiarba 2 ore. Intre timp scuturam oala de mai multe ori, iar daca supa se evapora adaugam putina apa.

Nu trebuie sa adaugam sare intrucat carnea afumata contine suficienta sare.

La servire stropim supa cu smantana.
Alte retete culinare gasiti mai jos:

Ciorba de pui a la grec

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

Tocanita de pui

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici

Inca o idee pentru un mic dejun reusit. Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici. Daca nu aveti...

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide