Ciorba de varza cu ciolan

Curatam ceapa si o taiem marunt, o calim intr-o oala in ulei. Taiem varza si carnea in bucati pentru tocana si le stratificam alternativ in oala. Int

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri untura sau 4 linguri ulei
  • 1 kg varza acra
  • 500 g carne de porc afumata
  • 500 g spate sau pulpa
  • eventual ciolan fara os
  • 150 g arpacas
  • 2 catei usturoi
  • smantana

Mod de preparare

Curatam ceapa si o taiem marunt, o calim intr-o oala in ulei. Taiem varza si carnea in bucati pentru tocana si le stratificam alternativ in oala.

Intre timp adaugam arpacasul si usturoiul pisat.

Turnam atata apa cat sa acopere ingredientele. Lasam sa dea in clocot la foc mare, apoi scadem flacara, acoperim oala si lasam sa fiarba 2 ore. Intre timp scuturam oala de mai multe ori, iar daca supa se evapora adaugam putina apa.

Nu trebuie sa adaugam sare intrucat carnea afumata contine suficienta sare.

La servire stropim supa cu smantana.
Alte retete culinare gasiti mai jos:

Ciorba de pui a la grec

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

Tocanita de pui

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors