Ciorba de varza acra cu perisoare si cascaval

Se curata ceapa si se toaca marunt. Se curata zarzavatul pentru supa si se taie in cubulete mici. Se toaca varza murata si se afaneaza cu o furculita.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa mica
  • 1morcov
  • 1patrunjel
  • 0 telina mica
  • 250 g varza acra
  • 1-2 linguri de ulei
  • 1 litru de apa fiarta cu Vegeta
  • 200 g carne tocata amestec
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de pesmet
  • 2 linguri de cascaval sau branza rasa
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita mustar
  • o legatura de patrunjel

Mod de preparare

Se curata ceapa si se toaca marunt. Se curata zarzavatul pentru supa si se taie in cubulete mici. Se toaca varza murata si se afaneaza cu o furculita.

Se incinge uleiu intr-o oala . Se pune sa se caleasca ceapa si zarzavatul de supa. Se adauga varza si apa fiarta cu Vegeta sau (concentrat de vita), apoi se lasa sa fiarba acoperit, vreme de 15 minute.

Pentru perisoare, se amesteca carnea tocata cu galbenusurile, pesmetul si cascavalul sau branza, se sareaza, se pipereaza, se adauga praful de nucsoara rasa.

Din compozitie se ia carne cu o lingurita pe care o undam in apa rece si , cu palmele ude se formeaza perisoarele, care se pun in supa si se fierb cam 10 min.
Se serveste cu patrunjel tocat fin.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors