Ciorba de rosii

Ceapa taiata marunt se pune sa fiarba cu apa rece. Dupa citeva clocote se adauga rosiile si se lasa sa fiarba bine. Se trece totul prin sita. Separat

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg rosii
  • 2 cepe
  • 1 ceasca orez
  • 1 lingura zahar
  • 2-3 linguri ulei
  • patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se pune sa fiarba cu apa rece. Dupa citeva clocote se adauga rosiile si se lasa sa fiarba bine. Se trece totul prin sita. Separat se inabusa orezul in ulei, se picura putina apa fierbinte si apoi se pune la fiert. Dupa ce a scazut apa si este aproape fiert, se toarna orezul in zeama de rosii strecurata si se fierbe bine. La urma se adauga zaharul si se serveste cu patrunjel verde tocat marunt, un pahar de zeama de rosii crude si ardei dati prin masina de carne impreuna cu frunze de telina, toate adaugate in ultimul moment pentru a revitaminiza ciorba.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tiramisu cu dulceata de lapte

Nohat, finaly, un desert pe gustul Zmeilor ;) Tiramisuuuu, ce l-am înnobilat cu frișca Montare D'oro și dulceață...

Tiramisu cu dulceata de lapte
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide