Ciorba de rosii

Ceapa taiata marunt se pune sa fiarba cu apa rece. Dupa citeva clocote se adauga rosiile si se lasa sa fiarba bine. Se trece totul prin sita. Separat

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg rosii
  • 2 cepe
  • 1 ceasca orez
  • 1 lingura zahar
  • 2-3 linguri ulei
  • patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se pune sa fiarba cu apa rece. Dupa citeva clocote se adauga rosiile si se lasa sa fiarba bine. Se trece totul prin sita. Separat se inabusa orezul in ulei, se picura putina apa fierbinte si apoi se pune la fiert. Dupa ce a scazut apa si este aproape fiert, se toarna orezul in zeama de rosii strecurata si se fierbe bine. La urma se adauga zaharul si se serveste cu patrunjel verde tocat marunt, un pahar de zeama de rosii crude si ardei dati prin masina de carne impreuna cu frunze de telina, toate adaugate in ultimul moment pentru a revitaminiza ciorba.

Tort diplomat

Cozonac fara framantare

Cozonac bun si aromat, preparat cu minim de efort

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor