Ciorba de pui

Carnea se curata, se spala si se portioneaza, apoi se pune la fiert in apa rece cu putina sare. Dupa ce s-a indepartat spuma, se adauga ceapa si zarza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Carne de pui (aripi
  • spate
  • maruntaie)
  • 2 morcovi
  • o telina
  • un pastarnac
  • o legatura de patrunjel
  • o ceapa
  • o jumatate de cana de orez
  • 100 ml smantana
  • 2 oua
  • o radacina de patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea se curata, se spala si se portioneaza, apoi se pune la fiert in apa rece cu putina sare. Dupa ce s-a indepartat spuma, se adauga ceapa si zarzavatul taiat in sferturi. Atunci cand s-au inmuiat bine, se ia vasul de pe foc, se scot carnea si maruntaiele, zarzavatul se marunteste, iar zeama se strecoara. In aceasta zeama se fierbe orezul, ales, spalat si scurs, iar cand s-a inmuiat, se adauga carnea si piureul de zarzavat, zeama de lamaie si ouale batute cu smantana si amestecate cu doua- trei linguri de zeama fierbinte, sa nu se taie. Se mai adauga sare si piper dupa gust.
Cand se ia de pe foc se presara patrunjel tocat.

Alte reteta ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de rosii

Ciorba cartofi

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Alba ca Zapada

In fiecare an, in copilarie, mama le facea pentru Mos Craciun!

Alba ca Zapada
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide