Ciorba de peste

Despicam pestele, se curata de organe si de solzi,se spala, se taie capul, coada si aripioarele. Carnea se cresteaza, se taie felii de doua degete, se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 6 kg crap
  • 5 cepe
  • 2 rosii
  • 2 ardei
  • 2 linguri boia dulce

Mod de preparare

Despicam pestele, se curata de organe si de solzi,se spala, se taie capul, coada si aripioarele. Carnea se cresteaza, se taie felii de doua degete, se sareaza si se da la rece.

Se spala rosiile si ardeii se taie in doua. Se curata ceapa si se taie pestisori. Se pune in oala cu 2 l de apa in care se fierb capul, coada si aripioarele. Se adauga rosiile, ardeii, sare, se fierbe pe foc mic doua ore. Aceasta este ciorba de baza. Se strecoara si, ce ramane in strecuratoare, se paseaza. Zeama obtinuta se fierbe, se adauga boia si bucatile de peste care se lasa la fiert 8 – 10 minute. Nu se mai amesteca decat prin scuturarea vasului ca sa nu se rupa carnea.
Alte retete recomandate

Ciorba de perisoare

Ciorba radauteana

Ciorba de salata

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors