Ciorba de peste

Despicam pestele, se curata de organe si de solzi,se spala, se taie capul, coada si aripioarele. Carnea se cresteaza, se taie felii de doua degete, se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 6 kg crap
  • 5 cepe
  • 2 rosii
  • 2 ardei
  • 2 linguri boia dulce

Mod de preparare

Despicam pestele, se curata de organe si de solzi,se spala, se taie capul, coada si aripioarele. Carnea se cresteaza, se taie felii de doua degete, se sareaza si se da la rece.

Se spala rosiile si ardeii se taie in doua. Se curata ceapa si se taie pestisori. Se pune in oala cu 2 l de apa in care se fierb capul, coada si aripioarele. Se adauga rosiile, ardeii, sare, se fierbe pe foc mic doua ore. Aceasta este ciorba de baza. Se strecoara si, ce ramane in strecuratoare, se paseaza. Zeama obtinuta se fierbe, se adauga boia si bucatile de peste care se lasa la fiert 8 – 10 minute. Nu se mai amesteca decat prin scuturarea vasului ca sa nu se rupa carnea.
Alte retete recomandate

Ciorba de perisoare

Ciorba radauteana

Ciorba de salata

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilie

Ce faci cand ai niste zmeura delicioasa din gradina? Pregatesti o prajitura, iar familia o devoreaza ca si cum nu ar mai fi...

Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilie
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala