Ciorba de perisoare cu varza murata si marar

Prepararea ciorbei de perisoare cu varza murata si marar incepe prin calirea morcovilor in ulei. Tot aici adaugam patrunjelul, telina, ardeiul si gog

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 kg carne tocata
  • un ou
  • o lingura faina
  • 2 cuburi concentrat de legume
  • 2 morcovi
  • o telina
  • 2 bucati patrunjel
  • un ardei
  • un gogosar
  • 3 linguri varza murata tocata
  • o ceapa mare alba
  • bulion
  • o lingurita frunze patrunjel
  • o lingurita frunze marar
  • 3 litri apa

Mod de preparare

Prepararea ciorbei de perisoare cu varza murata si marar incepe prin calirea morcovilor in ulei. Tot aici adaugam patrunjelul, telina, ardeiul si gogosarul taiate cubulete mici. Se adauga apoi apa, cuburile de concentrat si ceapa si se lasa sa fiarba aproximativ 20 de minute. Se taie varza murata marunt si se fierbe separat intr-o cana cu apa. Se fac perisoarele din carnea tocata amestecata cu oul si lingura de faina, se fac gramajoare rotunde care se dau prin faina si se pun in supa care fierbe la foc mic. Se adauga in ciorba rosiile decojite taiate cubulete, varza murata fiarta impreuna cu apa in care a fiert si se mai lasa sa fiarba impreuna inca aproximativ 10 minute. Se adauga frunzele de marar si patrunjel si se ia de pe foc.
Se serveste cu smantana si paine proaspata. Alte retete cu varza recomandate:

Tort diplomat

Cozonac fara framantare

Cozonac bun si aromat, preparat cu minim de efort

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor