Ciorba de perisoare cu dovlecel

Ciorba de perisoare cu dovlecel este o reteta de ciorba acrisoara si consistenta, in zilele calzi de vara poate reprezenta o masa intreaga.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2-3 morcovi
  • o ceapa
  • dovlecel ( eu am folosit 2 bucatzi dintr-un batran care nu mai era bun de pane)
  • bors
  • o rosie
  • patrunjel
  • 2 linguri ulei
  • pt perisoare:
  • 200 gr carne tocata
  • 3 linguri bune de orez
  • sare piper
  • un albus de ou
  • patrunjel

Mod de preparare

Perisoarele: Se pun toate ingredientele intr-un castron. Se amesteca. Se fac perisoarele.

Ceapa se toaca marunt , morcovul se razuieste si se calesc in cele 2 linguri de ulei. Se adauga apa , sare , piper si se lasa sa fiarba. Se taie dovlecelul cubuletze. Se adauga la supa. Se taie si rosia cubulete si se adauga si ea la supa. Se lasa sa fiarba si apoi se adauga periosoarele.

Se fierbe la foc moale ca sa nu se sparge perishoarele. Se acreste cu bors. Se serveste cu patrunjel tocat.


Se serveste calda.
Pofta buna! Reteta Ciorba de perisoare cu dovlecel a fost propusa de simonaro29 pe forum culinar.ro

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea