Ciorba de perisoare

Ceapa taiata marunt, morcovul si telina trecute prin razatoare, ardeii taiati feliute se calesc cu 3 linguri ulei si cu un praf de sare citeva minute.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cepe de marime mijlocie
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 2 ardei grasi
  • 2-3 cartofi
  • 3-4 rosii mari
  • 2 oua
  • 1/2 kg carne amestec (porc si vita)
  • 3/4 litri bors
  • 1 pahar smintina
  • 2 legaturi verdeata
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt, morcovul si telina trecute prin razatoare, ardeii taiati feliute se calesc cu 3 linguri ulei si cu un praf de sare citeva minute. Se umple cu apa si se fierbe pina se inmoaie legumele. Se adauga cartofii taiati in cubulete mici. Cind sunt aproape fierti se pun rosiile decojite si trecute prin razatoare. Se prepara amestecul pentru perisoare: carnea tocata se amesteca cu 1 ceapa mare trecuta prin razatoare, o legatura de patrunjel tocata marunt, un ou, sare si piper. Se fac perisoare potrivite la marime care se pun in ciorba. Se lasa pe foc pina sunt fierte. Se adauga borsul, se drege ciorba cu un ou si smintina, se pune o legatura de patrunjel taiata marunt. Se potriveste de sare si acreala.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tiramisu cu dulceata de lapte

Nohat, finaly, un desert pe gustul Zmeilor ;) Tiramisuuuu, ce l-am înnobilat cu frișca Montare D'oro și dulceață...

Tiramisu cu dulceata de lapte
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide