Ciorba de perisoare

Ceapa taiata marunt, morcovul si telina trecute prin razatoare, ardeii taiati feliute se calesc cu 3 linguri ulei si cu un praf de sare citeva minute.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cepe de marime mijlocie
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 2 ardei grasi
  • 2-3 cartofi
  • 3-4 rosii mari
  • 2 oua
  • 1/2 kg carne amestec (porc si vita)
  • 3/4 litri bors
  • 1 pahar smintina
  • 2 legaturi verdeata
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt, morcovul si telina trecute prin razatoare, ardeii taiati feliute se calesc cu 3 linguri ulei si cu un praf de sare citeva minute. Se umple cu apa si se fierbe pina se inmoaie legumele. Se adauga cartofii taiati in cubulete mici. Cind sunt aproape fierti se pun rosiile decojite si trecute prin razatoare. Se prepara amestecul pentru perisoare: carnea tocata se amesteca cu 1 ceapa mare trecuta prin razatoare, o legatura de patrunjel tocata marunt, un ou, sare si piper. Se fac perisoare potrivite la marime care se pun in ciorba. Se lasa pe foc pina sunt fierte. Se adauga borsul, se drege ciorba cu un ou si smintina, se pune o legatura de patrunjel taiata marunt. Se potriveste de sare si acreala.

Tort diplomat

Cozonac fara framantare

Cozonac bun si aromat, preparat cu minim de efort

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor