Ciorba de pasare

Pentru a prepara aceasta reteta de ciorba de pasare sunt necesate urmatoarele ingrediente:carne de pasare, ceapa, morcovi, patrunjel, orez, faina, smantana, verdeata, usturoi, oua, lamaie.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g carne de pasare
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 50 g orez
  • 1 lingura faina
  • 200 g smantana
  • 1 legatura verdeata (leustean sau patrunjel)
  • 1 capatana usturoi
  • 2 oua
  • ½ lamaie
  • sare

Mod de preparare

Carnea se taie in bucati si se pune la fiert in apa cu sare. Se inlatura spuma dormata in timpul fieberii. Se adauga ceapa tocata marunt, zarzavatul taiat si orezul spalat si curatat. Atunci cand zarzavatul si carnea sunt fierte, se indeparteaza vasu de pe foc.

Galbenusurile se amesteca cu faina, mujdeiul, zeama de lamaie, smantana. Se subtiaza compozitia cu zeama din ciorba. Se adauga compozitia in ciorba.

Se pune ciorba din nou pe foc, lasand-o sa dea cateva clocote.


Se serveste cu verdeata tocata marunt si eventual smantana.

Alte retete recomandate:

Ciorba de miel

Ciorba de salata

Ciorba radauteana

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce