Ciorbă de miel reţetă Ciorba de miel cu macris este o ciorba ideala pentru masa de Paste (si nu numai), fiind delicioasa, satioasa si plina de vitamine si proteine.
Mod de preparare:
Carnea se pune în 2 l apă rece, împreună cu ceapa tăiată mărunt şi o linguriţă rasă de sare şi se fierbe circa 50 minute. Măcrişul (numai frunzele, fără codiţe) se spală în 2-3 ape; apoi, se ia cate un mănunchi şi se taie în felii mai late.Se adaugă în ciorbă şi se lasă să fiarbă încă 30 minute.
Odată cu măcrişul, se pune şi orezul, ca ciorba să fie mai deasă sau se pot face găluşte din albuş si gris. Cand toate sunt fierte, se sărează după gust şi, dacă este prea acră, se mai adaugă puţină apă. Cine doreşte mai acru, adaugă, după gust, zeamă sau sare de lămaie. Se ia de pe foc şi se drege cu verdeata si sare.
Pentru aromă, se pun frunze de tarhon, leuştean şi pătrunjel, sau din toate cate puţin.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post