Ciorbă de miel reţetă cu macris

Ciorbă de miel reţetă. Se fierbe capul de miel cam 35-40 min. in apa cu sare si se spumeaza (dupa ce incepe sa fiarba), se adauga morcovii taiati marunt, patrunjelul/telina

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ciorbă de miel reţetă
  • capul intreg sau jumatate si partea inferioara a picioarelor de miel
  • o parte din maruntaie
  • 2-3 morcovi
  • 1 patrunjel sau o telina mai mica
  • 1-2 cepe
  • 1 kg de macris
  • 1/2 cana orez
  • 2 galbenusuri
  • 1 cana smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se fierbe capul de miel cam 35-40 min. in apa cu sare si se spumeaza (dupa ce incepe sa fiarba), se adauga morcovii taiati marunt, patrunjelul/telina si ceapa taiate marunt.

Cind sint aproape fierte (dupa aprox.inca30min), se adauga macrisul spalat bine. Se mai lasa sa fiarba cateva clocote, se adauga orezul si se gusta de acru, iar daca este nevoie se adauga zeama de lamiie.

Se drege cu doua galbenusuri frecate impreuna cu smantana.

ATENTIE ! Se poate renunta la macris dar se dubleaza cantitatea de orez si se acreste cu zeama de lamaie. In acest caz se mai adauga o legatura mare de leustean - neaparat proaspat- tocata marunt spre finalul prepararii. - neaparat proaspat
Pofta buna!

Reteta Ciorba de miel cu macris a fost propusa de marcel marcel pe forum culinar.ro

Alte retete de ciorbe gasiti aici:

Ciorba de varza de bruxelles,

Bors de miel,

Ciorba de legume cu ciolan

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala