Ciorba de loboda

Se spala bine loboda in 2-3 ape reci, apoi se rup frunzele si virfurile tinere, se taie si se pune loboda impreuna cu ceapa tocata in 1 ½ -2 l de apa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg. loboda
  • 1 litru de bors
  • 1 buc. ceapa
  • piper
  • putin usturoi
  • leustean
  • 1 galbenus
  • 100 gr. smintina sau iaurt
  • sare

Mod de preparare

Se spala bine loboda in 2-3 ape reci, apoi se rup frunzele si virfurile tinere, se taie si se pune loboda impreuna cu ceapa tocata in 1 ½ -2 l de apa clocotita. Se lasa sa fiarba la foc potrivit 30 de minute. Se adauga o lingurita de "Vegeta", un virf de cutit de piper macinat si 2-3 linguri de ulei. Se acreste cu borsul fiert separat, se pune sare dupa gust. Se drege ciorba cu smintina si galbenus si, optional, mujdei din 3-4 catei de usturoi.
Pentru aroma se pune leustean verde

Tort diplomat

Cozonac fara framantare

Cozonac bun si aromat, preparat cu minim de efort

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor