Ciorba de legume cu zeama de varza

Legumele, in afara de cartofi se curata, se spala si se taie marunt. Se pune untul intr-o tigaie si se adauga legumele la inabusit. Se toarna apoi ap

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 2 patrunjei
  • 2 ardei grasi
  • 2 cartofi
  • 1 fir de praz
  • 2 rosii
  • 2 oua
  • 100 gr smantana
  • 1 sfert de varza
  • 50 gr suc de rosii
  • 1 ceasca zeama de varza acra
  • 1 I apa
  • 50 gr unt
  • verdeata

Mod de preparare

Legumele, in afara de cartofi se curata, se spala si se taie marunt. Se pune untul intr-o tigaie si se adauga legumele la inabusit. Se toarna apoi apa si se adauga cartofii taiati cubulete. Se lasa la fiert timp de aproximativ 20 de minute. Se adauga sucul de rosii si zeama acra de varza. Se drege totul cu smantana amestecata cu galbenusuri si se lasa sa mai de cateva ori in clocot, dupa care se ia de pe foc.


Se serveste cu patrunjel verde tocat deasupra.

Alte retete de ciorbe:

Ciorba radauteana

Ciorba de vacuta

Ciorba de fasole boabe

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Briose aperitiv cu branza si chimen

Numai bune de luat la pachet, pt micul dejun sau cina....

Briose aperitiv cu branza si chimen
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide