Ciorba de legume cu conopida

Tocam ceapa iar morcovul il dam prin razatoare. Adaugam si ardeiul tocat si mai calim cateva minute. Stingem cu apa clocotita, cam 1 l si adaugam rest

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi
  • 1 telina mica
  • 1 cana zeama de corcoduse pentru acrit
  • 4-5 rosii
  • pasta de tomate
  • 1 mana fasole galbena
  • patrunjel verde
  • cateva buchetele de conopida
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapa
  • 1 legatura de leustean
  • 1 morcov

Mod de preparare

Tocam ceapa iar morcovul il dam prin razatoare. Adaugam si ardeiul tocat si mai calim cateva minute. Stingem cu apa clocotita, cam 1 l si adaugam restul de legume. Conopida se desface buchetele si se pune in apa cu sare si otet. Cand au fiert legumele pe jumatate adaugam conopida, fasolea si rosiile pasate care fierb mai repede. Adaugam verdeata si zeama de corcoduse, eu am avut congelata, e foarte buna si eu o folosesc mereu iarna. Dizolvam putina ciorba cu bulion si vegeta si adaugam la ciorba. Potrivim de sare si la sfarsit daca vreti adaugati un ou zdrente. Se serveste cu iaurt.


Se serveste cu iaurt.

Alte retete culinare recomandate:

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine

Desert prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala