Ciorba de legume

Se curata morcovii, ceapa, cartofii si dovlecei, se spala bine cu jet de apa rece, apoi se taie cubulete sau marunt, in functie de preferinte. Toate l

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 1-2 cepe
  • 3 linguri ulei
  • 3 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 1 l suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 1 l apa
  • 1 legatura patrunjel
  • 200 gr fidea sau taietei

Mod de preparare

Se curata morcovii, ceapa, cartofii si dovlecei, se spala bine cu jet de apa rece, apoi se taie cubulete sau marunt, in functie de preferinte. Toate legumele se pun sa fiarba in apa cu sare si putin piper, dupa gust. Dupa ce au fiert toate legumele, se lasa la foc mic sa ma clocoteasca de cateva ori si spre sfarsit se adauga sucul de rosii. Separat se pun sa fiarba pastele in apa cu sare si putin ulei. Dupa ce au fiert si s-au scurs, se pun in ciorba. Patrunjelul se spala si se toaca marunt. Ciorba se mai lasa sa clocoteasca de cateva ori si la sfarsit se pune patrunjelul.
Ciorba de legume se serveste calda, cu crutoane de paine prajita sau cu diverse sortimente de paine.

Alte retete culinare:

Ciorba radauteana

Ciorba de fasole cu afumatura

Ciorba de burta

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post