Se taie in bucatele puiul sau carnea de vitel (miel), se sareaza si se pune intr-o cratita cu o lingura untura sau unt, fierbinte acoperind cratita as
Se taie in bucatele puiul sau carnea de vitel (miel), se sareaza si se pune intr-o cratita cu o lingura untura sau unt, fierbinte acoperind cratita astfel incit carnea sa se prajeasca inabusit, amestecind din cind in cind , sa nu se arda. Cind carnea este rumena se pun 2 litri apa, patrunjelul verde tocat si coaja rasa de la ½ lamiie si lasam sa fiarba. Cit timp acestea fierb facem un rintas dintr-o lingura untura sau unt si 2 linguri faina, iar cind s-a rumenit bine, se pune putina zeama peste el, amestecind sa nu se formeze cocoloase, turnindu-se in cratita cu carne lasind sa mai fiarba putin. Acrim ciorba cu zeama de lamiiecit este necesar si servim.
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor