Ciorba de gaina

Se pune ceapa la fiert in apa rece. Cind incepe sa fiarba, se pune gaina taiata bucati, adaugindu-se sarea necesara. Se spumuieste, cind da un clocot.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 litri apa
  • 1 gaina
  • 1 morcov
  • 1 pastirnac
  • 1 ceapa
  • rosii
  • verdeata
  • 1 ou
  • 2-3 linguri smintina
  • 1 lingura orez
  • sare

Mod de preparare

Se pune ceapa la fiert in apa rece. Cind incepe sa fiarba, se pune gaina taiata bucati, adaugindu-se sarea necesara. Se spumuieste, cind da un clocot. Se lasa pina fierbe pe jumatate si se adauga zarzavatul taiat subtire, orezul si o parte din rosii. Cind e aproape gata se adauga restul de rosii si verdeata tocata marunt. Se poate acri cu zeama de lamiie, cu prune verzi sau cu agurida. Se drege cu ou si smintina. Daca se pun mai multe oua si mai multa smintina, ciorba va fi mai gustoasa.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu crema de iaurt, cirese si capsuni

Este un tort racoros, bogat in fructe de sezon si care merge perfect pe caldura aceasta! 

Tort cu crema de iaurt, cirese si capsuni
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide