Ciorba de fasole verde

Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute cu 2 linguri de untdelemn, apoi totul se stinge cu 1 1/2 l apa fierbinte.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg fasole verde
  • morcov
  • patrunjel
  • o ceapa mijlocie
  • un ardei
  • 1/2 kg rosii
  • frunze de patrunjel si telina
  • putin cimbru si sare

Mod de preparare

Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute cu 2 linguri de untdelemn, apoi totul se stinge cu 1 1/2 l apa fierbinte. Cind clocoteste apa, se pun pastaile de fasole rupte in cite 2-3 bucati, ardeiul taiat in felii subtiri si 1/2 lingurita cu sare. Cind toate sint fierte, se adauga sucul de rosii, se lasa sa fiarba citeva clocote, se sareaza si se acreste, daca mai este nevoie. Pentru aroma, se adauga frunze de patrunjel, o frunza de telina, taiate marunt si o mica ramura de cimbru.


Ciorba de fasole verde serveste ca atare sau dreasa cu 2 galbenusuri, batute bine cu 2 linguri de apa rece sau cu 100 ml smintina sau iaurt, batute bine cu un galbenus.

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea