Ciorba de fasole in bol de paine

Ciorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita afumata este atat de buna ca te lingi pe degete!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru ciorba de fasole:
  • Cca 500 g fasole boabe
  • 400 g costita afumata sau kaizer
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 1 cana suc de rosii
  • o foaie de dafin
  • sare si piper
  • cimbru
  • patrunjel verde
  • 2 ardei
  • o bucatica telina
  • busuioc uscat
  • sare
  • pentru paine:
  • cca 500 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • un cub de drojdie
  • sare
  • 2 linguri de ulei de masline

Mod de preparare

Fasolea curatata si spalata si inmuiata de cu seara se acopera cu apa si se pune la fiert. Dupa cateva clocote strecuram fasolea, aruncand apa in care a fiert si adaugam apa fiarta apoi se pune la fiert cu sare si zarzavatul taiat marunt.

Dupa ce fasolea a fiert si s-a inmuiat bine, punem la incins uleiul de masline si rumenim costita sau kaizerul taiat marunt apoi adaugam si sucul de rosii. Se adauga totul in fasole si lasam sa mai fiarba cateva minute dupa care oporim focul si adaugam foaia de dafin, busuiocul si cimbru si verdeata taiata fin.

Pentru bolul de paine framantam faina cu apa calduta in care am dizolvat drojdia, sarea si uleiul. Se framanta cu mana pana nu se mai lipeste apoi se acopera si se lasa sa creasca la loc calduros. Aluatul crescut se imparte in doua apoi se pune in 2 forme rotunde, mai inalte, unse cu un pic de ulei si se da la copt la cuptor, la foc potrivei pana se rumenesc bine.

Se scot painicele din forme, se taie capace deasupra, se scobesc de miez apoi se mai dau 5 minute la cuptor, pentru ase usca in interior. Se serveste ciorbica de fasole in bolurile de paine cu ceapa rosie de apa sau ardei iute.
Pofta buna!

Mi-ar placea sa testez toate functiile noului Philips Multicooker dar mai ales cele care:

1.Poţi încălzi orice fel de mâncare, cu ajutorul butonului "REHEAT". Selectezi timpul de încălzire şi în câteva minute poţi servi un fel de mâncare delicios.

2. funcţia "KEEP WARM" păstrează mâncarea caldă în continuare.


Ciorba de fasole in paine se serveste alaturi de o salata de ceapa rosie sau ardei iute.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide