Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Ciolanul si fasolea se inmoaie peste noapte. Apa rezultata din inmuierea ciolanului se arunca si ciolanul se pune la fiert in apa rece, condimentata c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ciolan afumat mare
  • 300 g fasole pestrita
  • 1 gramada mare de zarzavat pentru supa
  • 1 rosie
  • 1 ardei
  • 2-3 catei de usturi
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingura de boia de ardei
  • piper macinat
  • sare
  • 1 ou
  • aprox. 80 g faina
  • (smantana)

Mod de preparare

Ciolanul si fasolea se inmoaie peste noapte. Apa rezultata din inmuierea ciolanului se arunca si ciolanul se pune la fiert in apa rece, condimentata cu foi de dafin.

Se scoate ciolanul din zeama gustoasa, se scoate de pe os, il taiem si il punem deoparte.

Zeama de pe ciolan se pune in ceaun.

Se adauga fasolea scursa de apa, zarzavatul curatat, usturoiul si rosia si ardeiul taiate felii.

Se fierbe pe foc mic pana se inmoaie fasolea. Apoi se adauga carnea de pe ciolan, piperul macinat si boiaua de ardei – daca e necesar – adaugam sare si fierbem.

Din ou, putina sare si faina se framanta un aluat tare si facem taitei in supa.

Dupa cateva minute se poate servi.
Alte retete

Ciorba radauteana

Ciorba de varza

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors