Ciorba de fasole cu ciolan

Ciorba de fasole cu ciolan este o mancare delicioasa cu fasole si ciolan afumat. Aceasta mancare cu ciolan este consistenta perfecta pentru zilele reci.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 ciolan cu os (aprox. 500 gr)
  • 400 g fasole boabe
  • 200 g morcovi
  • 200 g telina/pastarnac/patrunjel radacina
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • tarhon in otet
  • patrunjel frunze
  • dupa preferinta
  • 1 lingura ulei
  • ceapa rosie pentru servit sau ardei iuti

Mod de preparare

Fasolea se spala si se lasa în apa rece,de preferat peste noapte sau câteva ore. Va fierbe mai repede si va fi mai usor digerabila.

A doua zi se fiebe fasolea 20 minute si se arunca apa de pe ea.
Separat se pune la fiert ciolanul, iar cand este fiert pe jumatate se adauga zarzavaturile taiate cubulete si calite in prealabil intr-o lingura de ulei. Se adauga la fiert si fasolea.

Cand toate sunt fierte se adauga tarhonul si patrunjelul taiate marunt si se potriveste la gust de sare si piper, otet.

Se poate servi cu ceapa rosie sau ardei iuţi.

Doua functii care ma atrag la Philips Multicooker sunt:
- Valva ajustabila pentru controlul presiunii, ingredientele îşi păstrează valorile nutritive.
- Vasul de 2 mm grosime conduce căldura uniform şi previne arderea mâncării.


Supa de fasole cu ciolan se serveste calda, cu paine de casa.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce