Ciorba de fasole

Ciolanul se curata, se desprinde de pe os si se taie in bucati. La fel se taie si carnea afumata. Se topeste untura si se caleste in ea usturoiul zdro

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ciolan carnos
  • 400 g. pulpa de porc sau costita afumata
  • 2 linguri untura
  • 3 buc. usturoi
  • piper macinat
  • 1 lingura boia de ardei
  • putina pasta de ardei iute (Piros arany)
  • 3 frunze de dafin
  • sare
  • 400 g. fasole pestrita
  • 1 capatana de varza dulce
  • 400 ml. smantana
  • 200 ml. lapte
  • 1 ou

Mod de preparare

Ciolanul se curata, se desprinde de pe os si se taie in bucati. La fel se taie si carnea afumata. Se topeste untura si se caleste in ea usturoiul zdrobit; i se adauga ciolanul si, ceva mai tarziu, carnea afumata. Amestecand continuu, se condimenteaza cu boia, piper, frunze de dafin, pasta de ardei. Se pune apa incat sa acopere bine totul. Cand carnea este pe jumatate fiarta, se pune fasolea tinuta de cu seara in apa ca sa se inmoaie bine. Cand bobul de fasole este crapat pe jumatate, se adauga varza tocata fin si imbogatim totul cu niste taitei.

Inainte de servire, din smantana, faina, lapte se face o pasta care se toarna usor in ciorba. Dat fiind ca afumatura este sarata, se va adauga sare doar inainte de servire, daca este necesar.
Alte reteta ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de rosii

Ciorba vacuta

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala