Ciorba de dovlecei umpluti

Patrunjelul, morcovul si telina se curata, se spala si se da pe razatoarea mare. S epune apoi la fiert in 2 l de apa. Carnea se toaca la masina de to

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr carne de vaca
  • 500 gr dovlecei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 jumatate telina
  • 1 lingura orez
  • unt
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • sare
  • zeama de lamaie sau suc de rosii

Mod de preparare

Patrunjelul, morcovul si telina se curata, se spala si se da pe razatoarea mare. S epune apoi la fiert in 2 l de apa. Carnea se toaca la masina de tocat si se amesteca impreuna cu ceapa maruntita si rumenita in putin unt, un ou si orezul. Se potriveste la gust cu sare si piper. Dovleceii se rad de coaja, se taie in latime, se scobesc si se umplu cu compozitia de carne, dupa care se introduc in vasul cu ciorba si se lasa la fiert. Spre finalul fierberii se adauga zeama de lamaie sau sucul de rosii. Se drege un galbenus cu 3 linguri de smantana, se adauga in ciorba, se lasa sa dea de cateva ori in clocot, dupa care se ia de pe foc.


Se serveste fierbinte.

Alte retete de ciorbe:

Ciorba de pui cu smantana

Ciorba din carne de porc Ciorba radauteana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala