Este de preferat folosirea dovlecilor tineri, recoltati vara. Se curata dovleacul si se taie cuburi cu latura de 2 cm. Se pun la fiert in 1,5 l de apa
Este de preferat folosirea dovlecilor tineri, recoltati vara. Se curata dovleacul si se taie cuburi cu latura de 2 cm. Se pun la fiert in 1,5 l de apa. Se completeaza apa evaporata.
Separat se pregateste "prajeala" astfel: ceapa curatata si tocata marunt se caleste in ulei, se adauga rosiile despielitate si taiate bucatele si mararul tocat marunt. Se lasa pe foc pana ce ceapa s-a inmuiat bine. Se pune deoparte.
Cand dovleacul este facut, se ia de pe foc oala si se adauga laptele prins. Se repune pe foc si se lasa sa mai dea cateva clocote. La sfarsit se adauga "prajeala" si se amesteca bine.
Ciorba poate fi servita fierbinte, dar vara este absolut delicioasa si rece, proaspat scoasa de la frigider.