Ciorba de crap cu orez si zarzavat de supa

Pentru ciorba de crap cu orez si zarzavat de supa se taie marunt un morcov, un patrunjel, ceapa. Se pun sa fiarba cu apa, adaugind orezul ales si spalat.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 l apa
  • 1 l bors
  • 6 bucati de crap (cam 600 g)
  • zarzavat de supa
  • 3 linguri orez
  • verdeata
  • sare.

Mod de preparare

Pentru ciorba de crap se taie marunt un morcov, un patrunjel, ceapa. Se pun sa fiarba cu apa, adaugind orezul ales si spalat. Se curata crapul, se scoate osul amar de la cap, iar dupa ce a fost spintecat si i s-au scos matele, se mai spala numai intr-o apa, fara sa fie tinut mult, ca sa nu-i iasa dulceata. Se taie bucati si cand zarzavatul este aproape fiert, se pune si pestele in oala (de obicei bucatile frumoase se aleg pentru prajit sau pentru alta mancare, iar la ciorba se pun capul si coada).
Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se ia spuma si se potriveste de sare. Cand este aproape gata, se pune borsul fiert separat si strecurat, precum si o mana de verdeata taiata marunt. Se lasa sa mai dea impreuna un clocot.


Ciorba de crap Se serveste rece sau calda. La fel se face si ciorba de peste marunt.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors